zaterdag 22 december 2012

lasangne

(Rosa versie)
nodig:
salami
kaas
perziken (in een groot blik)
spitskool
pomodoro
lasagne bladen
ui
knoflook
basilicum
oregano
tijm
zout, peper
bouillon blokje
klein scheutje melk

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de spitskool in dunne reepjes.
Snij de ui en bak deze in een wok of sauce pan in een scheut olie.
Snij dan de knoflook en doe dat dan samen met bouillon blokje en de kruiden bij de ui.
Giet dan de spitskool er bij en bak het even door.
Voeg dan de pomodoro toe en het siroop van de perziken.
Wacht dan heel even tot de spitskool goed gaar is.
Giet er dan de melk bij zodat je genoeg vloeistof hebt.
Snij dan de perzik en doe het er door heen.
Pak dan een goede schaal en giet een klein laagje saus onder in de pan.
Leg er dan de lasagne bladen en boven op.
Doe dat dan ongeveer 3 a 4 rijen lang, maar eindig met de saus.
Strooi/leg er dan wat kaas boven op. totdat het helemaal vol licht.
Zet het dan in de oven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten