wat handige tips bij het koken...

We hebben wat handige tips bij het koken op geschreven: 
1 EL = 1 eetlepel 
1 TL = 1 theelepel
PP = per persoon

MG= milligram
CG= centigram
DG=decigram 
G = gram
ML= milliliter
CL= centiliter
DL= deciliter
L= liter
(het vaakst gebruik je de gram en liter)

Als je kleurstof bij je eten toevoegt brengt het GEEN smaak er bij. 


Eieren splitsen: Breek de schaal in tweeën. Laat de eierdooier in 1 schaal helft glijden en giet al het eiwit in de kom. Doe de andere eierdooier in een andere kom.

Eiwitten stijf kloppen: Doe er eerst 1 mespunt zout er door heen. Klop het eerst lange snelheid op en ge steeds hoger.

Stijfgeklopt eiwit mengen: Roer het niet, maar spatel het door het mengsel.

uien schillen: Snijd het puntje van de ui er af. Haal de dunne knisperige schil weg en verwijder de kiem in het midden. je gaat dan niet huilen als je de ui in het midden schilt!

Ovenstanden/graden
1-2               30-60
3-4               90-120
5                  150
6                  180
7                  210
8                  240
9                  270
10                300

Geen opmerkingen:

Een reactie posten