zaterdag 13 april 2013

minipizza's

nodig:
1 of 2 rollen kant-en-klaar kruimeldeeg
1 grote tomaat
70 g champignons
70 g spekreepjes
2 eieren
10 cl vloeibare verse room
70 g geraspte kaar (gruyère)
boter
peterselie
peper en zout

verwarm de oven voor op 180 graden (stand 6)
snij de champignons in dunne plakjes.
bak ze dan met de boter in een pan op laag vuur.
bestrooi ze met peterselie en leg ze dan even apart ergens neer.

was de tomaat en snijd het dan in kleine stukjes en verwijder de pitjes.
klop de eieren en vloeibare room in een kom los.
breng het dan op smaak met zout en peper.

rol het kruimeldeeg op je keukenplaat uit (leg er eerst wel even bloem op).
snij het deeg op de juiste maat uit. 
en leg het in taartvormpjes.
prik de vormpjes dan in met een vork want dan bakt het deeg beter.

je kan 3 soorten mini pizza's maken:

tomatenpizza: leg de kleine blokjes tomaat op het deeg en bestrooi het met geraspte kaas.
miniquiches lorraine: leg een paar spekreepjes op het deeg, en giet er twee theelepels geklutst ei over en een beetje geraspte kaas.
champignonpizza: leg 1 theelepel gebakken champignons op het deeg en giet er wat geklutst ei over.

zet ze dan onder in je oven. 
laat ze zo ongeveer 18 minuten bakken, en houd ze ondertussen goed in de gaten.

TIP: je kunt ze ook al eerder klaar maken en dan kan je ze op laag vuur opwarmen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten