zaterdag 13 april 2013

kippensoep

nodig:
een kip (kippenpoten, halve kip)
laurierblaadjes
kippenbouillon
ui
smaakmakers van Maggie (voor als je veel soep wilt)
vermicelli

zet de kip onderwater en doe de laurier blaadjes er bij.
doe de kippenbouillon er bij en kook het in het water. zet het zachtjes een  paar uur op.

als de kip klaar is moet je die er uit halen (eerst laten afkoelen) en de kip van het bot afhalen en die moet je in stukjes snijden.
je kan als je wilt er nog groente bij voegen zoals een prei en snij die dan wel in stukjes.
als je dat gedaan hebt kun je de vloeistof die je nog overhebt laten staan en daar dan  de prei in doen met de vermicelli. 
dat hoef je niet perse te koken, je kan gewoon het gas/vuur uit doen.
voeg het vlees dan weer toe.
roer het goed door en als de groente er in zit moet je goed gaar laten worden.
proef of je het goed op smaak is. als het niet op smaak is kan je (als het echt flauw is) er een bouillonblokje toevoegen of door zout en peper.
als je een grote hoeveelheid soep wil maken voeg  dan een pakje kippenbasis toe, maar dat gebruik je alleen bij een grote hoeveelheid soep.
als je de basis soep toevoegt moet je het nog wel even door roeren en moet je het zachtjes door koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten