vrijdag 8 maart 2013

chips maken


nodig:
een dunne schaaf of kaasschaaf
zout of peper
een schuimspaan
een vergiet
500 g aardappelen

Schil de aardappels en spoel daarna de aardappels goed af met schoon water. Zet ondertussen de friteuse aan op 170 graden.
Schaaf de aardappelen in dunne plakjes, pas op dat je het niet te dik schaaft anders krijg je aardappel schijfjes in plaats van chips. 
Leg de plakjes op een schone droge theedoek.
Dep de  schijfjes droog.

Let op met het frituren van de chips dat je geen grote hoeveelheden tegelijk in de friteuse doet anders gaat chips aan elkaar kleven. 
Begin met je eerste portie chips in de friteuse, hou de chips goed in de gaten en schep de chips regelmatig los met je schuimspaan om te voorkomen dan ze aan elkaar kleven. 
Blijf dit doen tot je chips goed licht bruin is.

Schep daarna de chips uit de friteuse en vergiet ze en laat ze daarna goed uitlekken. 
Vergeet niet de vergeet regelmatig te schudden om het vet goed van de chips af te krijgen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten