nodig:
500 g bloem
+ extra bloem voor het rond maken
1 zakje gist (7 gram)
1/2 tl suiker
250 ml lauwwarm water.
Meng de bloem met de gist en de suiker.
Voeg een snufje zout toe.
Giet het water niet helemaal bij maar stukje voor stukje (anders is het te plakkerig).
Doe dat terwijl je aan het kneden bent.
Blijf zo minstens 10 minuten kneden.
Vet de kom in met olijfolie en leg het deeg erin.
Zorg dat dan ongeveer het deeg helemaal onder de olie zit.
Bedek het dan of met een schone, nat gemaakte theedoek en laat het zo een uur op kamertemperatuur staan.
In de tijd dat het deeg aan het rijzen is kun je alvast de spullen voor je pizza klaar leggen.
Verwarm dan de oven op de hoogste stand.
Leg wat bloem op de plek waar je het gaat kneden.
Pak dan het deeg (maakt niet uit hoeveel deeg het is) en leg het op de bloem.
Ga het dan uitrollen (met je handen, of met een lege wijnfles, of met een deegroller natuurlijk).
Als je helemaal klaar bent met het uitrollen kun je het gaan bedekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten