maandag 17 december 2012

lasagne met riccota, spinazie en zalm

(Anneli versie)
nodig:
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
600 g panklare spinazie
250 g ricotta (kaas)
75 g oude kaas, geraspt
nootmuskaat
2 schaaltjes warmgerookte zalmsteak (4 smalle filets)
12 lasagnebladen
100 ml melk
2 tomaten, in plakjes

Verwarmen de oven voor op 175 °C.
Verhit de olie en ui in een wokpan  voor ongeveer 2-3 min. (zachtjes fruiten). Schep de spinazie er gedeeltelijk door en op laat het op hoog vuur slinken. Druk de spinazie met een spatel tegen de wand van de wok.
Schep of giet het overtollige vocht uit de wok . 
Schep de helft van de ricotta en geraspte kaas door spinazie heen. 
Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 
Verdeel de zalm in stukjes . 
Maak in een ovenschaal lagen van 3-4 lasagnebladen, spinazie en zalm; eindigen met lasagne. 
Klop de rest van ricotta los met melk, zout, peper en nootmuskaat en strijk dit mengsel over de laatste lasagnelaag heen. 
Leg de tomaat erop en bestrooien het met peper. 
Strooi de rest van de kaas over de schotel. 
Zet de ovenschaal op rooster in midden van de oven laat de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten