maandag 17 december 2012

kaasstengels

nodig:
1 pakje bladerdeeg, 10 plakken
1 eetlepel bloem
2 eieren
1 zakje geraspte kaas, ongeveer 150 gram
3 eetlepels sesamzaadjes
1 theelepel (room)boter
2 eetlepels water

Verwarm de oven op 200 °C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, dat duurt ongeveer 10 minuten.
Strooi het bloem op het aanrecht of op een snijplank.
Leg elke keer 2 plakjes bladerdeeg op elkaar.
Snij de plakje in 6 gelijke repen.
Draai de repen om elkaar, zo krijg je 30 spiraaltjes.
Meng in een diepbord de kaas en de sesamzaadjes door elkaar.
Klop met een vork in een kommetje de 2 eieren en het water los.
Eerst ga je de spiraaltjes met een kwastje insmeren met het ei mengsel en daarna strooi je het kaas mengsle erover heen.
Leg de koude kaasstengels nu op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet ze in de oven.
Laat ze ongeveer 20 minuten bakken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten