zondag 23 december 2012

kruidcake

nodig:
150 g boter
150 g bruine suiker
snufje zout
11/2 el koekkruiden
3 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
een reep pure chocolade

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de boter en de suiker in een kom (net zolang tot het romig word).
Mix de eieren door het mengsel.
Snij de reep chocolade in stukjes en gooi het er bij.
Zeef het zelfrijzend bakmeel in de beslagkom er bij.
Roer met een (houten) lepel het bakmeel door het mengsel.
Giet het in de cakevorm.
Zorg dat beslagkom goed leeg is.
Zet de cake 1 uur in de oven.

Haal na een uur de cakevorm uit de oven.
Haal voorzichtig met een mes langs de zijkanten van de vorm zodat de cake los laat.
Laat de kruidcake afkoelen.

 TIP: eet het met wat slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten