...KETCHUP MAKEN:
nodig:
1 kleine ui
2 teentjes knoflook '
1 stengel bleekselderij
2 el zonnebloemolie
1/2 tl kerriepoeder
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
3 el kruidenazijn
2 el suiker
Snipper de ui fijn.
Snijd de knoflook in kleine stukjes en de bleekselderij in dunne plakjes.
Verhit de olie en bak de groenten 10 minuten op een niet al te hoog vuur.
Voeg de kerrie toe en roer dat nog een minuut langer door.
Voeg de tomatenpuree, het blik tomaten, de azijn en de suiker toe.
Breng alles aan de kook.
Laat het 20 minuten op laag vuur koken.
Zeef alles.
Roer alles nog een keer door en breng het op smaak me peper en zout.
Als je van zoute ketchup houdt moet je nog wat suiker toevoegen.
Laat het dan afkoelen.
...MAYONAISE MAKEN:
nodig:
2 eierdooiers
1 el dijonmosterd
1 tl wittewijnazijn
200 ml zonnebloemolie
Meng de eierdooiers met de mosterd en de azijn.
Meng al kloppend met een garde in een dun straaltje de olie er door.
Breng het op smaak met peper en zout.
Als je van zoete mayonaise houdt moet er wat poedersuiker door heen roeren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten